Najmekši brauni kolač
Čokoladan i mek, visočanstvo među čokoladnim dezertima – brauni!
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
1 šolja Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 šolje jogurta
pola kesice praška za pecivo
pola šolje kakaa
Preliv:
5 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
200 g Schogetten tamne čokolade
15 kašika mleka
150 g maslaca
Priprema:
U dublju posudu pomešajte brašno, smeđi šećer, jogurt, ekstra devičansko maslinovo ulje i pola kesice praška za pecivo. Dobro izmešajte smesu i sipajte je u nauljeni pleh.
Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta. Kada kolač izvadite iz rerne pripemite preliv tako što ćete rastopiti maslac i dodati mu mleko, a potom u njemu rastopiti tamnu čokoladu i smeđi šećer. Topao kolač potom prelijte toplim prelivom. Ohladite kolač i servirajte ga.