Najsočniji čokoladni kolač
Ovaj kolač je za dane kada sebe želite da posebno počastite.
Sastojci:
Za biskvit:
280 g mekog brašna
40 g kakaa
130 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 i po kašika sirćeta
2 kašičice sode bikarbone
100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
prstohat soli
1 kesica vanilin šećera
320 ml vruće vode
1 kašičica instant kafe po želji
Preliv:
100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
100 g Schogetten cappuccino čokolade (možete poručiti OVDE)
120 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju prosejte brašno i kakao, pa dodajte prstohvat soli. Dodajte smeđi šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu pa promešajte suve sastojke. U suve sastojke dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, sirće i vruću vodu u koju ste razmutili jednu kašičicu instant kafe. Promešajte sve kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.
Puterom premažite kalup veličine 20 cm, obložite ga papriom za pečenje pa sipajte smesu. Kolač pecite u već zagrejanoj rerni na 180 C oko 40 min.
Za čokoladni ganaš tamnu i cappuccino čokoladu prelijte vrućom slatkom pavlakom, i mešajući napravite smesu kojom ćete preliti kolač.