Neodoljiva čokoladna krempita
Ova lagana verzija klasične čokoladne krempite ima glatko, bogato čokoladno punjenje i kremasti preliv, a ima samo 8 grama masnoće po porciji!
Potrebno vam je:
Za koru:
• 40 komada običnog keksa
• 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
• 2 kašike maslaca, rastopljenog
• 1 belanac
Za fil:
• 2 šoljice nemasnog mleka, odvojene
• 2/3 šoljice šećera
• 1/3 šoljice kakaa
• 3 kašike kukuruznog skroba
• 1/8 kašičice soli
• 1 jaje
• 60 gr seckane Schogetten mečne čokolade
• 1 kašičica ekstrata vanile
• 1 1/2 šoljice toping šlaga (može i slatka pavlaka)
• 3/4 kašičice narendane Schogetten mlečne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 °.
Za pripremu kore, sameljite keks u posudi za mlevenje. Dodajte 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera, maslac, jaja i belance; Izmiksajte u posudi 6 puta ili dok ne postane ujednačena, vlažna smesa. Pritisnite dobro smesu u okrugli pleh za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 350 ° osam minuta; Ostavite da se ohladi 15 minuta.
Za pripremu fila, pomešajte 1/2 šoljice mleka, 2/3 šoljice šećera, i naredna četiri sastojka po redu u receptu u veliku činiju, i dobro ih umutite.
Zagrejte 1 1/2 šoljice mleka u činiji na srednje jakoj vatri do 180° dok se sitni mehurići ne formiraju oko ivice (ne kuvati). Skloniti sa vatre. Postupno dodajte vruće mleko u prethodnu smesu, neprestano miksajući. Vratite smesu na srednje jaku vatru. Dodajte naseckanu Schogetten čokoladu; kuhvajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, stalno mešajući. Smanjite toplinu na skroz nisku pa kuvajte još dva minuta, stalno mešajući. Zatim sklonite sa vatre i dodajte ekstrat vanile. Ulijte smesu u pripremljenu koru, a zatim pokrijte plastičnom folijom. Ostavite tako tri sata da se ohladi. Uklonite plastičnu foliju pa premažite toping šlagom ili umućenom slatkom pavlakom. Pospite narendanom Schogetten čokoladom. Uživajte!
Savet: Ovaj slatkiš se odlično slaže uz dezertno vino od jagoda…