POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Neodoljiva čokoladna krempita

Neodoljiva čokoladna krempita

Ova lagana verzija klasične čokoladne krempite ima glatko, bogato čokoladno punjenje i kremasti preliv, a ima samo 8 grama masnoće po porciji!

Potrebno vam je:

Za koru:

•    40 komada običnog keksa
•    2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
•    2 kašike maslaca, rastopljenog
•    1 belanac

 

 

Za fil:

•    2 šoljice nemasnog mleka, odvojene
•    2/3 šoljice šećera
•    1/3 šoljice kakaa
•    3 kašike kukuruznog skroba
•    1/8 kašičice soli
•    1 jaje
•    60 gr seckane Schogetten mečne čokolade
•    1 kašičica ekstrata vanile
•    1 1/2 šoljice toping šlaga (može i slatka pavlaka)
•    3/4 kašičice narendane Schogetten mlečne čokolade


Priprema:

Zagrejte rernu na 350 °.
Za pripremu kore, sameljite keks u posudi za mlevenje. Dodajte 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera, maslac, jaja i belance; Izmiksajte u posudi 6 puta ili dok ne postane ujednačena, vlažna smesa. Pritisnite dobro smesu u okrugli pleh za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 350 ° osam minuta; Ostavite da se ohladi 15 minuta.

Za pripremu fila, pomešajte 1/2 šoljice mleka, 2/3 šoljice šećera, i naredna četiri sastojka po redu u receptu u veliku činiju, i dobro ih umutite.

Zagrejte 1 1/2 šoljice mleka u činiji na srednje jakoj vatri do 180° dok se sitni mehurići ne formiraju oko ivice (ne kuvati). Skloniti sa vatre. Postupno dodajte vruće mleko u prethodnu smesu, neprestano miksajući. Vratite smesu na srednje jaku vatru. Dodajte naseckanu Schogetten čokoladu; kuhvajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, stalno mešajući. Smanjite toplinu na skroz nisku pa kuvajte još dva minuta, stalno mešajući. Zatim sklonite sa vatre i dodajte ekstrat vanile. Ulijte smesu u pripremljenu koru, a zatim pokrijte plastičnom folijom. Ostavite tako tri sata da se ohladi. Uklonite plastičnu foliju pa premažite toping šlagom ili umućenom slatkom pavlakom. Pospite narendanom Schogetten čokoladom. Uživajte!

Savet: Ovaj slatkiš se odlično slaže uz dezertno vino od jagoda…

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.