Nešto malo drugačije kalcone
Kalcone punjene lešnikom, čokoladom i voće po izboru zvuči prosto neodoljivo.
Sastojci:
testo za picu
1 šolja tostiranih lešnika
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
150 g Schogetten tamne čokolade
voće
prstohvat soli
Priprema:
Lešnike tostirajte u rerni, ohladite pa ih ubacite u blender. Usitnite ih, dodajte kakao u prahu, smeđi šećer i ponovno izmiksajte kako bi se svi sastojci povezali. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje pa ponovno blendirajte dok ne dobijete gustu pastu. Za to vreme otopite čokoladu i dodajte je pasti.
Na kraju ubacite voće, kratko izmiksajte pa dobijenom smesom punite testo. Oblikujte kalcone. Premažite ih maslacem ili razmućenim jajem i pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.