Novogodišnji čokoladni čizkejk
Čaroban spoj ukusa za čarobnu noć!
Sastojci:
Za koru:
- 2 šolje izmrvljenog Continental Bakeries Black Magic čokoladnog keksa
- 6 kašika topljenog putera
Za fil:
- 950 grama neslanog krem sira
- 1 šolja Azucar Demera smeđeg šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 jaja
- 1 šolja Schogetten tamne čokolade
Za glazuru:
- ½ šolje mleka
- 1 šolja Schogetten tamne čokolade
- 2 kašike meda
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potom pomešajte izmrvljeni čokoladni keks i rastopljeni puter, sve dok ne dobijete homogenu smesu.
U pleh obložen dvostrukim slojem papira za pečenje, sipajte dobijenu smesu i pecite oko 20 minuta, a potom ostavite da se prohladi.
Za pripremu fila pomešajte krem sir, smeđi šećer i ekstrakt vanile, i mešajte sve dok ne dobijete glatku masu. Dodajte jedno po jedno jaje, neprestano mešajuću. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a potom koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.
Vatrostalnu činiju stavite u rernu i pecite 90 minuta. Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Za pripremu glazure u zagrejano mleko dodajte komadiće čokolade i med. Mešajte dok ne dobijete potpuno glatku masu koju ćete sipati preko kore i fila, i nakon toga stavite u frižider na još sat vremena.