POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Novogodišnji čokoladni čizkejk

Novogodišnji čokoladni čizkejk

Čaroban spoj ukusa za čarobnu noć!

Sastojci:

Za koru:

 

 

Za fil:

 

Za glazuru:

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potom pomešajte izmrvljeni čokoladni keks i rastopljeni puter, sve dok ne dobijete homogenu smesu.

U pleh obložen dvostrukim slojem papira za pečenje, sipajte dobijenu smesu i pecite oko 20 minuta, a potom ostavite da se prohladi.

Za pripremu fila pomešajte krem sir, smeđi šećer i ekstrakt vanile, i mešajte sve dok ne dobijete glatku masu. Dodajte jedno po jedno jaje, neprestano mešajuću. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a potom koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.

Vatrostalnu činiju stavite u rernu i pecite 90 minuta. Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Za pripremu glazure u zagrejano mleko dodajte komadiće čokolade i med. Mešajte dok ne dobijete potpuno glatku masu koju ćete sipati preko kore i fila, i nakon toga stavite u frižider na još sat vremena.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.