Palačinke sa čokoladom i bobičastim voćem
Letnje dane mnogi jedva dočekaju, ne samo zbog toga što se konačno oslobodino zimske garderobe, već i zbog sezonskog voća koje je u izobilju i treba ga maksimalno iskoristiti, posebno crveno bobičasto, koje je među najzdravijim. Osim za sokove, šejkove i sladolede koji su popularni u ovo doba godine, možete isprobati i poslasticu koju svi obožavaju, a to su palačinke. U kombinaciji sa Schogetten čokoladom jagoda trilogia i bobičastim voćem, biće svakako jedinstvene i neodoljive.
Potrebno je: 3 jaja
6dl mineralne vode
3 kašike ulja
150gr glatkog brašna
150gr oštrog brašna
10gr Demero smeđeg šećera
1 vanilin šećer
Za krem: 150gr Schogetten čokolade jagoda trilogia
300gr bobičastog voća
2 kašike vode
10gr Demero smeđeg šećera
500gr sira mascarponea
100gr mlevenog keksa
Narezane maline
Priprema: Tečne sastojke umutiti pa dodati suve i umutiti mikserom, da nema grudvica. Ostaviti 30 minuta. Palačinke peći na teflon tiganju na 2,5 sa obe strane. Za krem čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se hladi. Bobičasto voće kuvati uz dodatak vode i šećera nekoliko minuta. Izmiksati i procediti. Ohladiti. Mikserom umutiti sir pa dodati čokoladu, hladan pire od bobičastog voća i mleveni keks. Palačinke premazati nadevom i ukrasiti voćem. Prijatno!