Palačinke sa kruškama i kikirikijem
Ovakve palačinke garantovano niste probali! Krajnje je vreme:
Sastojci
Za palačinke
- 125g brašna
- 2 kašičice šećera
- 2 jaja
- 375ml mleka
- 1 kašika suncokretovog ulja
Za punjenje
- 25g maslaca
- 50g kikirikija
- 3 kašičice šećera
- Prstohvat morske soli
- 3 velike kruške, oguljene, očišćene i iseckane
- 100g Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
- 6 kašika mleka
- Nekoliko kapi ekstrakta vanile
- Sladoled poželji
Priprema
Za palačinke: Prosijati brašno i šećer u veliku činiju. Napraviti uvalu u sredini brašna i dodati jaja sa pola količine mleka. Umutiti dok se smesa ne ujednači. Dodati preostalo mleko i ulje i umutiti ponovo dok ne postane glatko. Uliti testo u posudu. Ostaviti da odstoji 10 minuta.
Napravite od ove smese standardne palačinke (dobićete oko osam komada).
Zatim rastopite trećinu maslaca u velikoj tavi, dodajte kikiriki i pržite na srednje jakoj vatri 2 minuta, dodajte 1 kašiku šećera i malo soli. Pržite zajedno nekoliko minuta, pa prebacite u drugu činiju.
U tiganj dodajte preostali maslac i kruške i pržite 4-5 minuta do ne dobiju zlatnu boju, dodajte preostali šećer, i još malo propržite.
U međuvremenu, rastopite čokoladu, mleko i vanilu zajedno dok ne postane glatka smesa.
Palačinke punite kruškama i kikirikijem, zamotajte ih, pa prelijte čokoladom i ukrasite sladoledom.
Prijatno!