POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Panakota sa čokoladom i medom

Panakota sa čokoladom i medom

Italijanski mlečni krem božanstvenog ukusa pod nazivom Panakota, formi je sličan pudingu, ali je mnogo gušćeg ukusa. Evo kako da napravite ovu poslasticu sa omiljenim prelivom od čokolade:

Sastojci:

- 2 slatke pavlake

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- 1 šolja mleka

- 1 želatin

Za preliv:

-100 gr Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)

-Nekoliko kašičica meda

-sveža menta

 

Priprema:

Kuvati 2 slatke pavlake 2-3 minuta, pa dodati malo ekstrakta vanile, šolju mleka i listiće želatina prethodno rastopljene u hladnoj vodi. Skuvanu, prohlađenu masu sipati u plastičnu posudu i ostaviti da se dobro ohladi u frizu, najmanje dva sata. Dok je još kremaste forme (tek skuvana), panakotu možete razliti u više manjih, staklenih posudica ili u nakvašene modlice za puding.

Panakote mogu da se služe sa različitim prelivima, ali je, svakako, čokoladni jedan od omiljenih.

Ohlađenu panakotu preliti rastopljenom čokoladom i medom. Ukrasiti mentom i poslužiti uz omiljeni napitak. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.