POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Panna Cotta

Panna  Cotta

Sastojci:

  • 500ml umućene slatke pavlake,
  • 2 kašike kristal šećera,
  • 1 kašika vrcanog meda,
  • 1 komad mahune vanile,
  • 1 komad limunove kore,
  • 200ml jogurta,
  • 10gr želatina


Priprema:


Želatin potopite u vodu prema uputstvu sa ambalaže i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U posudu  debljeg  dna  ulijte  slatku  pavlaku,  dodajte  šećer,  med,  semenke  vanile  i  narendanu limunovu koru. Zagrejte i mešajte da se šećer otopi. Kada proključa, kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta. Nakon toga sklonite s vatre, dodajte isceđeni želatin, pa mešajte dok se želatin ne rastopi. Dodajte jogurt, promešajte, pa kremu izlijte u 6 manjih posudica koje ste prethodno podmazali. Kratko ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim još 2-3 sata u frižideru, da se dobro ohladi, pa će se tako i stegnuti. Izvadite ih iz činija i ukrasite rendanom Schogetten čokoladom i jagodama prelivenim topljenom čokoladom. Uživajte u ovom divnom dezertu!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.