Panna Cotta
Sastojci:
- 500ml umućene slatke pavlake,
- 2 kašike kristal šećera,
- 1 kašika vrcanog meda,
- 1 komad mahune vanile,
- 1 komad limunove kore,
- 200ml jogurta,
- 10gr želatina
Priprema:
Želatin potopite u vodu prema uputstvu sa ambalaže i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U posudu debljeg dna ulijte slatku pavlaku, dodajte šećer, med, semenke vanile i narendanu limunovu koru. Zagrejte i mešajte da se šećer otopi. Kada proključa, kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta. Nakon toga sklonite s vatre, dodajte isceđeni želatin, pa mešajte dok se želatin ne rastopi. Dodajte jogurt, promešajte, pa kremu izlijte u 6 manjih posudica koje ste prethodno podmazali. Kratko ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim još 2-3 sata u frižideru, da se dobro ohladi, pa će se tako i stegnuti. Izvadite ih iz činija i ukrasite rendanom Schogetten čokoladom i jagodama prelivenim topljenom čokoladom. Uživajte u ovom divnom dezertu!