Parfe od čokolade i banana
Leto je na pragu, te je odličan tajming da se počastite u prijatnim noćima ovim ukusnim desertom.
Recept za 8 osoba
Vreme pripreme 45 min
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
- 3 jajeta
- 50 g putera
- 6 kašika brašna
- 50 g Schogetten tamne čokolade
Ostali sastojci:
- 2 banane
- 160 g maskarpone sira
- 250 g šlaga
- 200 ml mleka
- 60 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Da biste dobili biskvit, umutite jaja i smeđi šećer, pa potom dodajte brašno, puter i otopljenu čokoladu. Dobro izmućenu smesu pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme umutite šlag sa 200 ml mleka, pa mu dodajte maskarpone sir. Podelite na dva dela, tako da jedan ostane beo, dok u drugi dodajte tamnu čokoladu. Na dnu staklenih posuda stavite biskvit, potom tamni deo, kolutove banane, pa svetli deo. Ostavite parfe u frižideru da se dobro prohladi.