Pečene šljive u umaku od bele čokolade
Impresionirajte svoje goste ovom elegantnom i ukusnom poslasticom koju do sada sigurno nisu probali.
Sastojci
-6 šljiva
-6 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
-100 ml slatke pavlake
-25 g maslaca
-100 g Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 ° C.
Izrežite šljive na pola, izvadite koštice i položite ih u pleh. Pospite svaku polovinu sa 1/2 kašičice smeđeg šećera i stavite u rerun da se peče 15-20 minuta ili dok šljive ne omekšaju i postanu sočne.
Za to vreme pomešajte pavlaku i maslac u činiji i kuvajte na umerenoj vatri dok se maslac ne rastopi. Zatim skloniti sa vatre i dodati čokoladu, mešajući sve vreme dok se ne rastopi.
Podgrijati umak od čokolade neposredno pre posluživanja.
Služiti tako što ćete poređati šljive na toplim tanjirima i obilno ih preliti toplim čokoladnim umakom. Možete dodatno ukrasiti kockicama Schogetten čokolade. Prijatno!