Pita od čokolade i šljiva
Još jedan plod jeseni, koji u kombinaciji sa čokoladom, daje nestvarno dobar ukus.
Sastojci:
75 g urmi
100 g badema
1 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 kašike džema od šljiva
175 g Schogetten tamne čokolade
200 g milerama
1 kašika meda
Priprema:
Kalup za pitu ili tortu premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem pa sa svih strana obložte papirom za pečenje. Urme umočite najmanje sat vremena u hladnoj vodi ili prokuvajte 5 minuta dok ne omekšaju. Ocedite i sameljite ih. Bademe sameljite pa pomešajte s urmama i ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Smesu utisnite na dno kalupa, vodeći računa da smesa mora ići i sa strane u visinu oko 2 cm. Premažite dno pite džemom. Mileram pomešajte s medom pa u njega umešajte otopljenu tamnu čokoladu. Premažite preko džema i sve zajedno stavite u zamrzivač na 1 sat. Potom možete pažljivo da izvadite pitu iz kalupa i skinete papir za pečenje. Ukrasite po želji.