Pita sa čokoladom i bananama
Sjajna kombinacija ova dva ukusa nateraće vas da odmah otrčite u kuhinju i počnete sa pripremama! Evo kako da napravite ovu poslasticu:
Za koru vam je potrebno:
• 250 g. mlevenog keksa
• 125 g. maslaca
• 2 kašike kakaa
• 1 vanilin šećer
Za fil vam je potrebno:
• 397 g. kondenzovanog mleka
• 100 g. maslaca
• 50 g. kristal šećera
• 50 g. Azucar demero smeđeg šećera
• 100 g. Schogeten tamne čokolade
• 2,3 banane
• 4 dcl. slatke pavlake
• oko 150 g. čokolade za dekoraciju
Priprema:
Istopite maslac i sjedinite sa mlevenim keksom, kakaom i vanilin šećerom. Smesu rasporedite u kalup promera od oko 20 cm. Ostaviti da se dobro ohladi.
U šerpici na pari istopiti maslac sa obe vrste šećera, mešati dok se šećer ne istopi i dok ne postane fina glatka tečnost. Dodati kondenzovano mleko i stalno mešati dok se ne sjedini, oko 15 minuta. Na kraju skloniti i dodati kockice čokolade, izmešati da se istope i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
U kalup sa keksom poređati iseckane banane, preko rasporediti fil, zatim umućenu slatku pavlaku i ostaviti preko noći u frižider. Ukrasite rendanom čokoladom ili kakaom. Prijatno!