Posne bajadere
Napravite ukusne posne bajadere, obradujte svoje najdraže i dokažite da slatkiši mogu biti zdravi.
Potrebno je:
• 100gr Schogetten tamne čokolade+100gr za glazuru
• 700gr Azucar Demero smeđeg šećera
• 300gr mlevenog keksa
• 300gr mlevenih oraha
• 250gr posnog margarina+50gr za glazuru
• 2dl vode
• malo Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Kuvajte vodu sa šećerom na pari dok se sav šećer ne istopi, zatim dodajte 250gr margarina i mešajte dok se i margarin ne otopi. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa dobro promešajte da se masa sjedini.
Još toplu masu podelite na dva dela, jednu polovinu izlijte u kalup obložen folijom. U drugu polovinu dok je još topla narendajte 100gr Schogetten tamne čokolade i dobro promešajte dok se čokolada ne istopi. Zatim je izlijte preko prve mase.
Stavite bajaderu kolač u frižider da se dobro ohladi. Rastopite na pari 50gr margarina i Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje, pa dodajte 100gr Schogetten tamne čokolade i mešajte dok ne dobijete glatku, sjajnu masu. Gotovu čokoladnu glazuru prelijte preko bajadere, isecite je na štanglice i poslužite. Prijatno!