Posne kuglice sa bundevom
Pravi kolač za jesenje dane, pogodan i za one koje konzumiraju posnu hranu.
Sastojci:
500 g očišćene bundeve
4 kašike Azucar Demera smeđeg šećera
1 kesica vanilin šećera
mleveni cimet
1 kašika kakaa
50 g putera
8 kašika posnog mlevenog keksa
4 kašika kokosovog brašna
kokosovo brašno za posipanje
papirne korpice
Priprema:
Bundevu izrendajte, pa je sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i posnim puterom dinstajte na tihoj vatri dok sva tečnost ne ispari. Ostavite sa strane da se smesa prohladi. Ohlađenoj masi dodajte mleveni keks i kokosovo brašno, pa dobro promešajte.
Dobijenu masu podelite na dva dela, jedan manji (trećina) i jedan veći (dve trećine). U veći deo dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte, a manji ostavite takav kakav jeste.
Od manje smese pravite kuglice, a od većeg dela pločice, koje ćete obmotati oko manjih kuglica, pa sve zajedno između dlanova napravite kuglicu. Ovako dobijene kuglice uvaljate u kokosovo brašno i odmah ih ređajte u papirne korpice.