Posni čoko trouglići
U danima posta i slava, trpezu treba obogatiti i slatkišima. Evo našeg predloga.
Sastojci:
250 g Azucar Demera smeđeg šećera
1 šoljica vode
250 g mlevenih oraha
100 g seckanih oraha
150 g Schogetten tamne čokolade
100 g seckanog suvog grožđa
100 g seckanih žele bombona
Za glazuru:
100 g Schogetten tamne čokolade
malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Ušpinujte 250 g smeđeg šećera sa šoljicom vode. Dodajte 250 g mlevenih oraha, 100 g seckanih oraha, 150 g otopljene čokolade, 100 g seckanog suvog grožđa i 100 g seckanih žele bombona i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u trouglaste kalupe. Kada se stegne, izvadite iz kalupa i prelijte čokoladom koju ste otopili sa par kapi ekstra devičanskog ulja.