Posni keksići
Ovaj recept smo pozajmili od grčkih domaćica. Ako ste ljubitelj cimeta, onda će ovi keksići sigurno biti i vaš izbor.
Sastojci:
50 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
150 g belog brašna
100 g kukurznog brašna
100 ml vode
1/2 kašičica soli
1 prašak za pecivo
4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 kašika cimeta
Priprema:
Umesite testo od belog i kukurznog brašna, vode, ekstra devičanskog maslinovog ulja, soli i praška za pecivo. Testo ne treba da bude ni tvrdo, ni previše meko, već lako za oblikovanje.
U tanjir sipajte smeđi šećer i cimet. Od testa pravite loptice iste veličine koje potom oblikujete u figure po želji, (najčešće su to pletenice). Potom svaku pletenicu sa svih strana uvaljate u masu od sećera i cimeta, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Odlično su društvo za kafu ili čaj.