POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Posni krambl sa jabukama

Posni krambl sa jabukama

Krambl (eng. crumble - izmrviti) je zapečena poslastica, koja se, uglavnom pravi sa voćem. Karakteriše ga hrskavi, mrvičasti sastav. Veoma je ukusan i pogodan za dane posta kada, uglavnom, spremate identične poslastice i ponestaje vam ideja.

Sastojci:

•    500 gr jabuka (može i drugo voće, čak i zamrznuto)
•    130 gr Azucar Demero smeđeg šećera 
•    40 gr gustina (ili pudinga od vanile)
•    malo cimeta  (ili vanile ili kardamoma)
•    100 gr brašna
•    50 gr DankaD BIO ORGANSKIH ovsenih pahuljica
•    90 gr posnog margarina

Priprema:

Hladan posni margarin usitniti viljuškom ili nožem iseći na kockice.
U manjem sudu pomešati brašno i posni margarin, pa trljanjem prstima napraviti mrvičasti posip. 
Dodati ovsene pahuljice i šećer, promešati i odložiti na kratko u zamrzivač ili frižider.
Jabuke oprati, očistiti i osušiti, pa ih iseći na manje komade. Pomešati ih sa šećerom, začinima i gustinom (pudingom). Sve izručiti u vatrostalni sud podmazan posnim margarinom i poravnati. Spremljeni posip pažljivo rasporediti preko voća. Sud staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći krambl 30 minuta. 
Poslužiti toplo, sa kuglom sladoleda od vanile ili ulupanom slatkom pavlakom. Po želji, krambl možete ukrasiti šlagom od soje. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.