Posni kuglof sa kakaom
Posni kuglof sa kakaom prava je poslastica u ove posne zimske dane.
Sastojci:
280 g brašna
220 g Azucar Demero smeđeg šećera
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer
150 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 ml vode
2 kašike kakao praha
malo šećera u prahu
Priprema:
U činiju sipajte 200 ml vode i 150 ml ekstra devičanskog ulja. Dodajte 220 g smeđeg šećera i vanilin šećer, dok se ne istope. Potom uz mešanje lagano dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu dobro umutite, pa podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao prah i dobro umešajte. Kalup za kuglof podmažite uljem. Naizmenično sipajte smese u kalup. Stavite kuglof u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče od 20 do 25 minuta.
Nakon što je kuglof ispečen, izvadite ga na veći tanjir i pospite šećerom u prahu po želji.