Posni mafini bez ulja
Savršeni kolači za svaki dan! Recept je odličan i za post na vodi.
Sastojci:
150 g brašna
150 g mlevenih ovsenih pahuljica
300 ml vode
3 kašike griza
1 kesica praška za pecivo
pola kesice sode bikarbone
50 g kakaa
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
1 kesica vanilin šećera, cimet
2 izrendane jabuke
2 izgnječene banane
kora pomorandže ili limuna
suvo grožđe, mleveni orasi
Priprema:
Pomešajte prvo sve suve sastojke pa im dodajte mokre, a vodu postepeno dolivajte i mešajte. Dobro izjednačite smesu i stavite u kalup u koji ste prethodno stavili papirne korpice.
Zagrejte rernu na 220 stepeni pa pecite mafine 15-20 minuta. Ukoliko nemate kalup možete kolač da prespete u običan pleh i isprečete ga celog. Kada su gotovi možete da ih pospete šećerom u prahu ili ukrasite listićima badema.