Posno medeno srce
Da i posni kolači plene svojim punim ukusom i aromom, najbolje ćete se uveriti ako spremite kolač koji smo odabrali za vas.
Sastojci:
- 2 šolje vode
- 2 šolje brašna
- 2 šolje Azucar Demera smeđeg šećera
- 1 kesica cimeta
- 1 kašikica sode bikarbone
- 2 kašike kakaa
- 4-5 kašika džema od šljive
- 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 100 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Sve sastojke, dodajući ih redom po spisku, sjedinite i dobro pomešajte. U prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, pecite oko pola sata, na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.
Glazuru kojom ćete kolač premazati napravite tako što na lagnoj vatri rastopite tamnu čokoladu sa ekstra devičanskim maslinovim uljem.