POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Princeze prekrivene velom

Princeze prekrivene velom

Sastojci za 4 porcije:

 

  • ½ limuna
  • 300 g soka od jabuke
  • 1 kg jabuka
  • 3 kriške  integralnog hleba (ca.130 g)
  • ½ kasike smeđeg Demerara  šećera
  • 250 g kvarka (to može biti zamenski bilo koji nemasni, neslani  i kremasti sir)
  • 80 g šećera
  • 150 g slatke pavlake
  • 4 kašičice želea

 

Priprema:

Limun oprati toplom vodom i obrisati. Koru narendati, sok iscediti. Oboje dodati u lonac sa sokom od jabuka. Jabuke oljuštiti i iseći na četvrtine, ukloniti semenu lozu. Jabuke iseći na kockice 1 cm i staviti u sok. Zagrejati i kuvati 4 minuta. Kompot od jabuka staviti u jednu činiju i pustiti da se ohladi.

U međuvremenu izmrviti integralni hleb i u tiganju bez masti pržiti. Dodati smeđi šećer i pržiti još 2 minuta. Staviti na tanjir da se ohladi.

Kvark i šećer glatko umutiti. Ulupati pavlaku u čvrst sneg i dodati. U časama naizmenično ređati u slojevima mrvice, pavlaku sa kvarkom i kompot od jabuka, poslednji sloj treba da bude od mrvica komadića jabuke i po kašičica želea.

Po porciji: 470 kcal/1980 kJ,  74 g ugljenih hidrata, 12 g belančevina, 12 g masti

Vreme za pripremu: 30 minuta
Vreme za izradu: 20 minuta

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.