POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Puding od pirinča sa pireom od jabuka

Puding od pirinča sa pireom od jabuka

Ovaj desert oduševiće sve! Pirinač u mleku, preliven pireom od jabuke, šta vam više treba?

Sastojci: (za 4 čaše)

Za puding od pirinča:

500 ml mleka

120 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)

prstohvat soli

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

2 kašike suvog grožđa (ili brusnica)

1 kašičica arome vanile

Za pire od jabuka:

3 jabuke

1-2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

1 kašičica cimeta

100 ml vode

sok od pola limuna

Za dekoraciju:

listići badema

 

Priprema:

Mleko sipajte u šerpu i sačekajte da provri. Oprani pirinač sipajte u ključalo mleko. Smanjite šporet i kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje oko dvadesetak minuta.

Kad počne da se zgušnjava, dodajte so, smeđi šećer, suvo grožđe i aromu vanile, sve izmešajte pa kuvajte još oko pet minuta dok pirinač ne omekša i dok se ne zgusne. Po potrebi, dodajte na kraju još mleka ako se pudding zgusnuo.

Jabuke oljuštite i izrežite na sitne kockice. Ubacite jabuke u šerpu, dodajte vodu, sok od limuna, smeđi šećer i cimet pa sve zajedno kuvajte na srednjoj temperature oko 15 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Malo ih prohladite pa ih izmiksajte u pire.

Rasporedite puding u čaše, pa preko sipajte pire od jabuka. Dekorišite listićima badema.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.