Puding od pirinča sa pireom od jabuka
Ovaj desert oduševiće sve! Pirinač u mleku, preliven pireom od jabuke, šta vam više treba?
Sastojci: (za 4 čaše)
Za puding od pirinča:
500 ml mleka
120 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)
prstohvat soli
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
2 kašike suvog grožđa (ili brusnica)
1 kašičica arome vanile
Za pire od jabuka:
3 jabuke
1-2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 kašičica cimeta
100 ml vode
sok od pola limuna
Za dekoraciju:
listići badema
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu i sačekajte da provri. Oprani pirinač sipajte u ključalo mleko. Smanjite šporet i kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje oko dvadesetak minuta.
Kad počne da se zgušnjava, dodajte so, smeđi šećer, suvo grožđe i aromu vanile, sve izmešajte pa kuvajte još oko pet minuta dok pirinač ne omekša i dok se ne zgusne. Po potrebi, dodajte na kraju još mleka ako se pudding zgusnuo.
Jabuke oljuštite i izrežite na sitne kockice. Ubacite jabuke u šerpu, dodajte vodu, sok od limuna, smeđi šećer i cimet pa sve zajedno kuvajte na srednjoj temperature oko 15 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Malo ih prohladite pa ih izmiksajte u pire.
Rasporedite puding u čaše, pa preko sipajte pire od jabuka. Dekorišite listićima badema.