Punjena čokoladna srca
Pokažite ljubav i naklonost dragoj osobi na sasvim originalan, čokoladni način. Napravite joj punjena čokoladna srca…
Sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g putera
- 50 g mlevenih badema
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 3 kašike kakaa
- 1 jaje
- 100 g džema od kajsije
- 100 g Schogetten tamne čokolade (za glazuru)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u dubljoj posudi i umesite testo. Ostavite da se prohladi u frižideru dva sata. Istanjite testo na debljinu 2-3 cm. Kalupom u obliku srca izdvojite kolačiće i pecite ih oko deset minuta na temperaturi od 180 stepeni. Jedan kolač namažite džemom i spojite sa drugim parčetom. Istopite Schogetten tamnu čokoladu i umočite jednu stranu kolača. Ostavite da se prohlade pre služenja.