Punjene pečene jabuke
Sjajne voćne korpice u kojima će podjednako uživati i mališani, a i oni malo stariji.
Sastojci:
6 manjih jabuka
četvrtina šolje Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
četvrtina šolje seckanih oraha
2 kašike putera
četvrtina čaše soka od pomorandže
1 kašika suvih brusnica
1 kašičica kore limuna
2 kašike suvog grožđa
pola kašičice kašičice cimeta
četvrtina kašičice rendanog oraščića
Priprema:
Izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. Pri vrhu oljuštite jabuke i položite ih u šerpu. Potom pomešajte smeđi šećer, brusnice, orahe, suvo grožđe, koru limuna, cimet i oraščić. Sipajte jednu i po kašičicu mešavine u svaku jabuku, a preko stavite puter. Prelijte jabuke sokom od pomorandže i četvrtinom šolje vode.
Poklopite i kuvajte na visokoj temperaturi oko tri sata sata. Stavite jabuke u posebne posude i prelijte ih preostalim sosom u kojem su se kuvale.