POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ravioli sa belom čokoladom

Ravioli sa belom čokoladom

Ravioli mogu biti u “velikoj ljubavi” i sa slatkim sastojcima. Uverite se zašto.

Recept za 4 osobe

Sastojci:

Testo:

3 kašike Azucar Demera smeđeg šećera

175 g brašna

4 kašike kakaa

2 jaja

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Fil:

175 g Schogetten bele čokolade

225 g sira maskarponea

2 jajeta

1 tečni šlag (pakovanje u boci)

malo soli

1 kesica vanilin šećera

malo Azucar Demera smeđeg šećera

 

Priprema:

Umesite testo od brašna, kakaa, smeđeg šećera, jaja i ekstra devičanskog maslinovog ulja. Potom testo umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u frižideru. U međuvremenu otopite čokoladu, malo je ohladite, dodajte maskarpone i jaje, pa sve dobro izjednačite žicom za mućenje i stavite u frižider. Izvadite testo iz frižidera i podelite na dva dela. Jedan deo vratite u frižider, a drugi razvijte u pravougaonik što tanje možete. Prekrijte vlažnom krpom i razvijte na istu veličinu i drugi deo testa. Fil stavite u špric i na jednom delu testa u odredenim razmacima stavljate male gomilice fila.

Na testo između fila nanesite četkicom razmućeno jaje i pažljivo prekrijete drugim delom testa koje ste razvili na istu veličinu kao prvi deo testa. Slepite i izrežite okolo. Napravljene raviole ostavite pola sata da odstoje, pa ih kuvajte u puno ključale vode kojoj ste dodali prstohvat soli, šaku šećera i 1 vanilin šećer. Pažljivo mešajte kako vam se ne bi zalepili za dno posude. Kada ravioli isplivaju na površinu, oko pet minuta. Izvadite ih iz vode i odmah poslužite sa šlagom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.