Ravioli sa belom čokoladom
Ravioli mogu biti u “velikoj ljubavi” i sa slatkim sastojcima. Uverite se zašto.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
Testo:
3 kašike Azucar Demera smeđeg šećera
175 g brašna
4 kašike kakaa
2 jaja
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Fil:
175 g Schogetten bele čokolade
225 g sira maskarponea
2 jajeta
1 tečni šlag (pakovanje u boci)
malo soli
1 kesica vanilin šećera
malo Azucar Demera smeđeg šećera
Priprema:
Umesite testo od brašna, kakaa, smeđeg šećera, jaja i ekstra devičanskog maslinovog ulja. Potom testo umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u frižideru. U međuvremenu otopite čokoladu, malo je ohladite, dodajte maskarpone i jaje, pa sve dobro izjednačite žicom za mućenje i stavite u frižider. Izvadite testo iz frižidera i podelite na dva dela. Jedan deo vratite u frižider, a drugi razvijte u pravougaonik što tanje možete. Prekrijte vlažnom krpom i razvijte na istu veličinu i drugi deo testa. Fil stavite u špric i na jednom delu testa u odredenim razmacima stavljate male gomilice fila.
Na testo između fila nanesite četkicom razmućeno jaje i pažljivo prekrijete drugim delom testa koje ste razvili na istu veličinu kao prvi deo testa. Slepite i izrežite okolo. Napravljene raviole ostavite pola sata da odstoje, pa ih kuvajte u puno ključale vode kojoj ste dodali prstohvat soli, šaku šećera i 1 vanilin šećer. Pažljivo mešajte kako vam se ne bi zalepili za dno posude. Kada ravioli isplivaju na površinu, oko pet minuta. Izvadite ih iz vode i odmah poslužite sa šlagom.