Saher kocka
Jednostavno čokoladno i raskošno.
Sastojci:
Za biskvit:
150 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
8 jaja
1 vanilin šećer
100 g kakaa
120 g maslaca
150 g brašna
1 kašika marmalade od kajsije
Za glazuru:
250 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
100 g maslaca
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
Priprema:
Da biste pripremili biskvit, odvojite žumanca od belanca. S pola mere smeđeg šećera belanca umutite u čvrsti sneg, a preostali šećer izmiksajte sa žumancima u penastu smesu. Brašno i kakao s otopljenim maslacem dodajte u smesu od žumanaca. Izmiksajte ručno, pa dodajte sneg od belanaca.
Četvrtasti kalup za biskvite premažite malsacem i brašnom. Dodajte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta.
Kolač ohladite i presecite na pola, kako biste jednu polovinu mogli da premažete marmeladom. Obe polovine potom spojite.
Kod pripreme glazure potrebno je da tamnu čokoladu, maslac i smeđi šećer otopite i odmah njome prelijete Saher kocku.