POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Saher kocka

Saher kocka

Jednostavno čokoladno i raskošno.

Sastojci:

Za biskvit:

150 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

8 jaja

1 vanilin šećer

100 g kakaa

120 g maslaca

150 g brašna

1 kašika marmalade od kajsije

Za glazuru:

250 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

100 g maslaca

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Da biste pripremili biskvit, odvojite žumanca od belanca. S pola mere smeđeg šećera belanca umutite u čvrsti sneg, a preostali šećer izmiksajte sa žumancima u penastu smesu. Brašno i kakao s otopljenim maslacem dodajte u smesu od žumanaca. Izmiksajte ručno, pa dodajte sneg od belanaca.

Četvrtasti kalup za biskvite premažite malsacem i brašnom. Dodajte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta.

Kolač ohladite i presecite na pola, kako biste jednu polovinu mogli da premažete marmeladom. Obe polovine potom spojite.

Kod pripreme glazure potrebno je da tamnu čokoladu, maslac i smeđi šećer otopite i odmah njome prelijete Saher kocku.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.