Sladoled sa čokoladom
Domaći sladoled, uz to još i sa čokoladom. Poseban opis nije potreban…
Sastojci:
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
4 jajeta
2 kašike gustina
500 ml mleka
50 g putera
200 g Baron Delicadore Macchiato čokolade
1 kašika ruma
2 kašike kakaa
25 g putera
1 kašika instant kafe
Priprema:
Umutite gustin i jaja, pa dodajte 1 dl mleka i 200 g smeđeg šećera. 400 ml mleka stavite da provri, pa u tome kuvajte umućena jaja sve dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i dodajte 50 g putera. Ostavite sve da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite mikserom i u nju dodajte dve kašike kakaa a zatim smesu podelite na dva dela.
U prvi deo dodajte čokoladu i kašiku ruma, pa umutite mikserom. U drugi deo dodajte 1 kašiku kafe i umutite mikserom. U posudu sipajte naizmenično prvu, pa drugu smesu.