Sladoled sa crnom čokoladom
Možda će nam ovaj home made sladoled pomoći da ponovo prizovemo sunčane dane.
Sastojci:
150 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)
200 ml punomasnog mleka
80 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
250 ml slatke pavlake
2 kašike nezaslađenog kakaa
5 žumanaca
1 štapić vanile
100 ml slatke pavlake
Priprema:
U manjoj šerpici pomešajte slatku pavlaku i kakao pa zagrejte. Kada smesa dođe do ključanja, sklonite sa vatre i dodajte tamnu čokoladu. Ostavite minut da odstoji, a potom dobro izmešajte da se masa ujednači. Pripremljeni krem sklonite sa strane.
Mleko pomešajte sa smeđim šećerom. Dodajte isečeni štapić vanile i semenke iz njega. Stavite da se sve zagreje. U drugoj posudi viljuškom umutite žumanca. Kada se mleko zagreje u tankom mlazu i iz nekoliko puta ga sipajte u žumanca. Sada sve vratite u posudu u kojoj se mleko kuvalo. Uključite na tihu vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Ne sme doći do ključanja. Skuvani kreu procedite u posudu koju odmah zatim potopite u posudu sa jako hladnom vodom. Mešajte odmah kako bi se zaustavio proces kuvanja.
Oba krema pomešajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Potom stavite u frižider na par sati ili preko noći da se dobro ohladi. U hladnu smesu dodajte preostalu hladnu slatku pavlaku.
Sve dobro umutite mikserom i stavite u zamrzivač da se otopi.