POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Slasni tart sa čokoladnim sosom

Slasni tart sa čokoladnim sosom

Tart je kremasti desert koji se može napraviti u više različitih varijanti, ali je čokoladni, zaista bez premca. Ako ste raspoloženi za duplo čokoladno iskustvo, pripremite ga sa sosom od čokolade. Evo kako:

Potrebno za tart:

•    200 g Schogetten tamne čokolade
•    75 g putera
•    150 g brašna
•    1 kašičica kakaa
•    2 kašičice šećera u prahu
•    Prstohvat soli
•    1 žumance
•    250 g slatke pavlake
•    1 kašičica ruma

Potrebno za čokoladni sos:

•    ½ šolje kakaa
•    2/3 šolja pavlake za kafu
•    ½ šolje meda
•    Prstohvat soli
•    1/2 kašičice vanila ekstrakta

Priprema:

Podmažite okrugli kalup za pite. U veliku posudu prosejte brašno, kakao, šećer i so. Dodajte 50gr putera i rukama umesite testo. Ako nije dovoljno meko, dodajte malo vode. Pospite radnu površinu brašnom, razvaljajte testo u krug, potom prebacite u kalup za pečenje. Dobro pritisnite uz rubove, a višak odstranite. Pokrijte papirom za pečenje.

Stavite u frižider na oko 30 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni. Rashlađeno testo stavite u rernu na 15 minuta, zatim odstranite papir pa nastavite da pečete još pet minuta.
Na kraju, uz stalno mešanje, rastopite mešavinu 200gr Schogetten čokolade i 25gr putera. Dodajte rum i umućenu slatku pavlaku. Prelijte krem po testu i ostavite u frižideru oko tri sata.

Za pripremu sosa pomešajte kakao prah, pavlaku za kafu, med i so u manjoj šerpi pa sve mešajte mutilicom na šporetu, na veoma niskoj temperaturi dok se smesa ne zgusne, a kakao u potpunosti ne otopi, otprilike tri minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte vanilu.

Sos ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prelijte tart. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.