POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Slasni zalogajčići – Profiterole

Slasni zalogajčići – Profiterole

Mekane, kremaste, čokoladne... Profiterole su prava zimska poslastica kada se zaželite „konkretnih ukusa“. 

Potrebno vam je:

•    120 g oštrog brašna,
•    300 ml vode, 
•    225 g putera, 
•    8 komada jaja
•    150 gr Schogetten tamne čokolade
•    0,5 l mleka, 
•    4 kašike šećera, 
•    100 g šećera u prahu 
•    100 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite u vodu 100gr putera i zagrevajte da proključa. Čim provri, sklonite s vatre i odmah ubacite brašno, stalno muteći mikserom i povremeno vraćajte na ringlu. Kad se masa malo prohladi, dodajte četiri jajeta,  jedno po jedno, muteći tako da se svako jaje sjedini s kuvanim testom. 

Papir za pečenje podmažite puterom, provucite ga kroz hladnu vodu, te višak vode otresite i stavite papir u pleh. Kašičicom ili špricem stavljajte na papir loptice od testa na razmaku 3–4 cm. Stavite u rernu prethodno zagrejanu na 220 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta ne otvarajući rernu. 

Da bi profiterole ostale hrskave, čim ih izvadite, svaku izbušite iglom kako bi iz njih izašla para. Vratite ih u vruću, isključenu rernu dok ne pripremite fil. 

Umutite penasto četiri komada jaja sa šećerom i prelijte ih vrelim mlekom sve vreme muteći. Skuvajte fil na pari i ostavite da se hladi. 125 gr putera umutite sa šećerom u prahu i stalno muteći u njega dodajte kašiku po kašiku fila. Ušpricajte fil u profiterole.

Schogetten tamnu čokoladu rastopite na pari i pomešajte sa slatkom pavlakom. Ovom smesom prelijte Profiterole. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.