Slatka crno-bela simfonija
Nema sladokusca koga ovaj kolač neće oboriti s nogu. Veoma je kremast, i biće originalan dodatak vašoj novogodišnjoj trpezi.
Potrebno je:
Za podlogu:
• 30 komada čokoladnog keksa,
• 100 g rastopljenog maslaca
Za krem:
• 450 g Schogetten bele čokolade,
• 650 ml slatke pavlake,
• 6 listića želantina,
Za dekoraciju:
• 300 ml slatke pavlake
• Malo kakaa
Priprema:
Sameljite čokoladni keks i sjedinite ga sa 100 grama rastopljenog maslaca.
Pleh tanko pouljiti i oblikovati okrugline od smese (možete se poslužiti čašom), a zatim staviti u frižider.
Zatim pripremiti krem tako što ćete listiće želantina umočiti u malo hladne vode i staviti na stranu, a 450 g Schogetten bele čokolade i 250 ml slatke pavlake rastopiti na pari. Omekšali želatin otopiti na laganoj vatri i dodati smesi od bele čokolade.
Zatim u smesu dodati 200 ml slatke pavlake koje ste umutitili u čvrsti šlag. Promešati da se sve sjedini pa preliti pažljivo preko svake korice od čkoladnog keksa. Ostaviti preko noći da se hladi. Pre služenja razmutiti 300 ml slatke pavlake i ukrasiti kolače koristeći špric za kolače. Posuti kakaom. Dekorisati po želji. Prijatno!