Slatki mafini sa bundevom i krem sirom
Kolač koji prosto miriše na jesen…
Sastojci (12 komada):
225 g brašna
120 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 šolja pasirane bundeve
2 jaja
1/2 kašičice praška za pecivo
1,5 kašičica cimeta
par izmrvljenih karanfilića
pola kašičice mlevenog đumbira
malo narendanog muskatnog oraščića
Za fil:
100 g krem sira
50 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
Priprema:
U dubljoj posudi izmešajte smeđi šećer, ekstra devičansko maslinovo ulje, pasiranu bundevu i jaja. Bundevu prethodno isecite na kockice i pecite u rerni dok ne postane mekana, a zatim izblendajte u blenderu. Dodajte brašno pomešano a praškom za pecivo i sve začine. Sve dobro izmešajte.
U kalup za mafine prvo postavite papirne korpice, a zatim u svaku sipajte po kašiku smese. Izmešajte krem sir i smeđi šećer, pa u svaku korpicu staviti po kašičicu fila. Korpice dopunite preostalom smesom od bundeve i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 25 minuta.