Slatko-slani braunisi
Ako volite da eksperimentišete s ukusima, evo jedne veoma zanimljive kombinacije slatko-slanog zadovoljstva.
Vreme pripreme: 30 min
Broj porcija: 10
Sastojci:
250 g badema, oljuštenog
150 g oraha
100 g indijskog oraščića
1 kašičica instant kafe
150 g kakao u prahu
100 g kokosovog brašna
ekstrakt vanile
1 prstohvat soli
500 g sušenih urmi
25 ml sirup od agave
Preliv:
50 g Schogetten tamne čokolade
krupna morska so
Priprema:
U blender stavite 200 g badema, 100 g oraha, 50 g indijskih oraščića i kašičicu kafe i dobro usitnite do finog praha. Dodajte kokosovo brašno, kakao, ekstrakt vanile, prstohvat soli i miksajte sve zajedno dok se sve fino ne sjedini.
Sipajte smesu u drugu posudu. Urme stavite u blender i usitnite do što manjih komadića. Dodajte miks orašastih plodova i sirup od agave i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete smesu sličnu testu.
Naseckajte 50 g badema, 50 g oraha i 50 g indijskih oraščića i dodajte smesi. Još jednom sve dobro izmešajte. Smesu stavite na papir za pečenje i dobro rukama pritisnite. Stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu otopite, prelijte preko braunisa i pospite krupnom morskom solju.