Šljive sa sladoledom
Naizgled neobična kombinacija, ali veoma ukusna, hrskava i očaravajuća…
Sastojci:
- 200 g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
- 50 g neslanog maslaca
- 10 kom šljiva
- Musli
- Sladoled po želji
Priprema:
Šećer karamelizujte. U tako rastopljen šećer dodajte maslac. Dobro promešajte i tom smesom obložite tavu za pečenje.
Odaberite deset većih šljiva i dobro ih operite. Narežite šljive na ploške jednake debljine i posložite ih u lepezu u tavicu koju ste prethodno obložili rastopljenim šećerom.
Pecite kolač na 180 stepeni od pet do sedam minuta. Kad je pečeno, sipajte smesu u činijice i pomešajte sa muslijem. Dodajte kuglu sladoleda dok je smesa još topla. Uživajte!