POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Sočni čoko dezert sa kruškama

Sočni čoko dezert sa kruškama

Ovaj čokoladni specijalitet sigurno još niste probali. Vreme je da se to promeni!

Potrebno je:

•    200g maslaca + za podmazivanje
•    300g Azucar Demero smeđeg šećera
•    4 jaja
•    75g brašna
•    50g kakao praha
•    410g isceđenih krušaka iz konzerve ili svežih, pečenih
•    100g Schogetten tamne čokolade
•    25g ljuspica badema
•    Slatka pavlaka

Priprema:

Zagrejte rernu na  170° C. Lagano premažite vatrostalnu posudu otprilike 20 x 30 cm plitku.
Stavite maslac u veliku činiju i kuvajte na laganoj vatri dok se jednostavno ne istopi. Sklonite sa ringle i pomešajte u to šećer dok se dobro ne ujednači.

Umutite jaja zajedno u velikoj činiji. Postupno dodajte jaja u maslac i šećer, muteći drvenom kašikom između svakog dodavanja. Pospite brašno i kakao u prahu na vrhu smese od jaja, a zatim umutite dobro drvenom kašikom dok se sasvim ne ujednači.

Ulijte u pripremljenu posudu za pečenje  a zatim poređajte kruške u čokoladno testo. Stavite ustinjenu Schogetten čokoladu na vrh i pospite bademima.

Pecite u rerni 30 minuta ili dok se ne  stvori korica na površini, a ostane mekano unutra. Nemojte dopustiti da se prekuva, jer će kolač postati sunđerast, a ne mekan i sočan u centru. Poslužite toplo uz slatku pavlaku. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.