Sočni čoko dezert sa kruškama
Ovaj čokoladni specijalitet sigurno još niste probali. Vreme je da se to promeni!
Potrebno je:
• 200g maslaca + za podmazivanje
• 300g Azucar Demero smeđeg šećera
• 4 jaja
• 75g brašna
• 50g kakao praha
• 410g isceđenih krušaka iz konzerve ili svežih, pečenih
• 100g Schogetten tamne čokolade
• 25g ljuspica badema
• Slatka pavlaka
Priprema:
Zagrejte rernu na 170° C. Lagano premažite vatrostalnu posudu otprilike 20 x 30 cm plitku.
Stavite maslac u veliku činiju i kuvajte na laganoj vatri dok se jednostavno ne istopi. Sklonite sa ringle i pomešajte u to šećer dok se dobro ne ujednači.
Umutite jaja zajedno u velikoj činiji. Postupno dodajte jaja u maslac i šećer, muteći drvenom kašikom između svakog dodavanja. Pospite brašno i kakao u prahu na vrhu smese od jaja, a zatim umutite dobro drvenom kašikom dok se sasvim ne ujednači.
Ulijte u pripremljenu posudu za pečenje a zatim poređajte kruške u čokoladno testo. Stavite ustinjenu Schogetten čokoladu na vrh i pospite bademima.
Pecite u rerni 30 minuta ili dok se ne stvori korica na površini, a ostane mekano unutra. Nemojte dopustiti da se prekuva, jer će kolač postati sunđerast, a ne mekan i sočan u centru. Poslužite toplo uz slatku pavlaku. Prijatno!