Sočni kolač sa breskvama i bademom
Vreli dani su pravo vreme da se zasladite osvežavajućim, sočnim kolačem, koji jednostavno sami možete napraviti.
Potrebno vam je:
• 400g bresaka oljuštenih i isečenih na kriške
• 150g omekšalog maslaca
• 3/4 šoljice Azucar demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
• 3 jaja
• 1 1/2 šoljice mlevenih badema
• 1 šoljica običnog brašna
• 3/4 šoljice pudinga od vanile
• 3/4 šoljice malina
• 1/3 šoljice narendanog badema
• Azucar Demero smeđi šećer u prahu sa ukusom vanile za posipanje (poruči OVDE)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C. Nauljite činiju za pečenje otprilike 3 cm duboku, 18 cm x 28 cm okvira. Stavite breskve na poseban tanjir koji ste obložili ubrusom, da se malo ocede.
Mikserom umutite maslac i šećer dok ne postanu svetla, paperjasta masa. Dodajte jaja, 1 jedno po jedno, muteći dobro nakon svakog dodavanja. Umešajte potom mlevene badme, brašno i puding. Sipajte smesu u pripremljenu posudu. Poređajte breskve i maline na vrhu. Pospite rendanim bademima. Pecite 40 minuta ili dok vrh ne postane zlatnoe boje i čvrts na dodir.
Ostavite da se kolač ohladi u tavi 15 minuta. Poslužite toplo posuto Azucar Demero smeđim šećerom u prahu sa ukusom vanile.