POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Sočni kolač sa breskvama i bademom

Sočni kolač sa breskvama i bademom

Vreli dani su pravo vreme da se zasladite osvežavajućim, sočnim kolačem, koji jednostavno sami možete napraviti.

Potrebno vam je:

•    400g bresaka oljuštenih i isečenih na kriške
•    150g omekšalog maslaca
•    3/4 šoljice Azucar demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
•    3 jaja
•    1 1/2 šoljice mlevenih badema
•    1 šoljica običnog brašna
•    3/4 šoljice pudinga od vanile 
•    3/4 šoljice malina
•    1/3 šoljice narendanog badema
•    Azucar Demero smeđi šećer u prahu sa ukusom vanile za posipanje (poruči OVDE)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ° C. Nauljite činiju za pečenje otprilike 3 cm duboku, 18 cm x 28 cm okvira. Stavite breskve na poseban tanjir koji ste obložili ubrusom, da se malo ocede. 

Mikserom umutite maslac i šećer dok ne postanu svetla, paperjasta masa. Dodajte jaja, 1 jedno po jedno, muteći dobro nakon svakog dodavanja. Umešajte potom mlevene badme, brašno i puding. Sipajte smesu u pripremljenu posudu. Poređajte breskve i maline na vrhu. Pospite rendanim bademima. Pecite 40 minuta ili dok vrh ne postane zlatnoe boje i čvrts na dodir. 

Ostavite da se kolač ohladi u tavi 15 minuta. Poslužite toplo posuto Azucar Demero smeđim šećerom u prahu sa ukusom vanile.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.