Štanglice sa kokosom i čokoladom
Verujemo da su ove štanglice svima omiljene. Savršeni zalogajčići još savršenijeg spoja – čokolade i kokosa.
Sastojci:
200 g kokosa
100 ml slatke pavlake
70 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
70 g putera
200 g Schogetten čokolade za preliv (100 g mlečne i 100 g crne).
Priprema:
Slatku pavlaku i puter kuvajte dok se puter ne rastopi. Ostavite da se malo prohladi pa izmešajte sa kokosom i šećerom u prahu. Ako vam se učini da je smesa retka slobodno dodajte još kokosa. Rukama oblikujte manje pravougaonike i slažite na tacnu obloženu aluminijumskom folijom.
Stavite štanglice u frižider da se stegnu oko sat vremena. Čokoladu rastopite i u nju uz pomoć štapića umačite kokos. Pre služenja čokoladice dobro ohladite.