POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Štrudla sa jabukama

Štrudla sa jabukama

Jabuka je prava jesenja stanovnica slatkiša, a ova štrudla biće izvrsno posluženje kojem niko neće odoleti.

Sastojci:

200 g brašna

1 prstohvat soli

75 ml mlake vode

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

 Za fil:

1 kiselkasta jabuka

75 g maslaca

50 g prezle

50 g suvog grožđa

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kesica burbon vanilin šećera

50 g oljuštenog, seckanog badema

½ ravna kašičica cimeta

rendana kora limuna

Priprema:

Prosejte brašno u činiju, a zatim dodajte preostale sastojke a zatim mikserom izmiksajte  u glatko testo. Na dno šerpe stavite papir za pečenje. Položite testo na njega dok je šerpa još vruća, poklopite i ostavite testo da se odmori oko 30 minuta. Za fil oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine, očistite i sitno iseckajte. Pomešajte ih sa cimetom i rendanom limunovom korom. Otopite maslac.

Razvijte testo na velikoj kuhinjskoj krpi ili stolnjaku, koje ste prethodno posuli brašnom. Premažite testo tankim slojem otopljenog maslaca, a potom ga ručno razvucite u pravougaonik.

Potom premažite testo sa dve trećine preostalog otopljenog maslaca i pospite ga hlebnim mrvicama, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od oko 3 cm. Jedno za drugim preko toga rasporedite jabuke, suvo grožđe, šećer, burbon vanilin šećer i bademe. Slobodne rubove sa kraćih strana preklopite preko fila. Pomoću krpe uvijte testo u rolat, ovog puta polazeći od duže strane.

Na krajevima dobro pritisnite. Štrudlu položite polukružno na tepsiju, koju ste prethodno podmazali i premažite otopljenim maslacem. Stavite da se peče otprilike 45 minuta. Nakon 30 minuta pečenja premažite štrudlu preostalim otopljenim maslacem.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.