Sufle sa kruškama
Nežno i lako jelo s razlogom nosi ime souffle - dah.
Sastojci:
2 kruške
1/2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
1/4 šolje brašna
3 jaja
1 šolja mleka
2 kašičice arome vanile
1 kašika otopljenog putera
1/2 kašičice cimeta
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
so
Priprema:
Zagrejte rernu na 200º C. Kruške oljuštite i isecite na osmine i poređajte ih u prethodno podmazanoj posudi. Pomešajte pola šolje smeđeg šećera, brašno, jaja, mleko, vanilu, puter i prstohvat soli i mešajte dok se smesa ne izjednači.
Prelijte kruške i stavite ih u rernu da se peče oko pola sata. Izvadite i pospite sa dve kašike smeđeg šećera i cimetom.