Tart od čokolade i lešnika
S obzirom da napolju danas nije 40 stepeni, zbog ovog tarta uključite rernu!
Sastojci:
250 g oštrog brašna
1 kašika kakaa
130 g putera
12 kašika hladne vode
------------------------------
5 dcl slatke pavlake
350 g Schogetten tamne čokolade
1 kašika meda
1 banana
prstohvat soli
100 g pečenih lešnika
Priprema:
Od prvog dela sastojaka umesite glatko testo. Mesite testo oko 20-ak minuta. Kad ste testo umesili, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata.
Potom testo razvijte te obložite njime kalup za tart. Utiskujte testo u kalup prstima, dok ne bude jednake debljine svuda. Viljuškom ga izbušite i ostavite oko 15 minuta. Potom pecite tart u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, oko 15 minuta.
Za to vreme na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, prebacite u blender zajedno s bananom, medom i prstohvatom soli i kratko izmiksajte. Smesu sipajte preko ohlađenog tarta i ostavite ga u frižideru, najbolje preko noći. Pre serviranja pospite pečenim lešnicima.