POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Tart sa svežim kajsijama i belom čokoladom

Tart sa svežim kajsijama i belom čokoladom

Sveže kajsije je, trenutno, moguće naći u svakoj trgovini. Predstavljamo vam super recept kako da ih najbolje iskoristite u kombinaciji sa belom čokoladom i smeđim šećerom.

Sastojci:

•    300 g Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
•    85 g Azucar Demero smeđeg šećera + 2 kašike (poruči OVDE)
•    7 zrelih kajsija
•    200 g keksa po želji
•    50 g otopljenog putera
•    2 lista želatina
•    300 ml slatke pavlake
•    250 g krem sira

Priprema

Izlomite keks na sitnije komade. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite sa malo putera. Ostatak putera dodajte keksu. Sipajte smesu u podmazan pleh i izravnajte. Ostavite da stoji dok pripremate fil.

Iseckajte kajsije na male kockice. Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom, pa ostavite 10 minuta da omekša. Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari.

Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini.

Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese. Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte i seckane kajsije.

Izručite u pripremljen pleh sa keksom, pa ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Ukrasite kajsijama koje ste izgrilovali sa smeđim šećerom. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.