Tart sa svežim kajsijama i belom čokoladom
Sveže kajsije je, trenutno, moguće naći u svakoj trgovini. Predstavljamo vam super recept kako da ih najbolje iskoristite u kombinaciji sa belom čokoladom i smeđim šećerom.
Sastojci:
• 300 g Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
• 85 g Azucar Demero smeđeg šećera + 2 kašike (poruči OVDE)
• 7 zrelih kajsija
• 200 g keksa po želji
• 50 g otopljenog putera
• 2 lista želatina
• 300 ml slatke pavlake
• 250 g krem sira
Priprema
Izlomite keks na sitnije komade. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite sa malo putera. Ostatak putera dodajte keksu. Sipajte smesu u podmazan pleh i izravnajte. Ostavite da stoji dok pripremate fil.
Iseckajte kajsije na male kockice. Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom, pa ostavite 10 minuta da omekša. Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari.
Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini.
Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese. Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte i seckane kajsije.
Izručite u pripremljen pleh sa keksom, pa ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Ukrasite kajsijama koje ste izgrilovali sa smeđim šećerom. Prijatno!