Tiramisu sa čokoladom i višnjama
Ova poslastica je pravo osveženje za tople junske dane, lako se pravi i sadrži sastojke sa kojima se ne može omanuti!
Potrebno je:
• Sveže višnje, očišćene od koštica
• Schogetten mlečna čokolada
• 250 dkg svežeg sira
• 1 šolja kuvane kafe
• 4 - 5 dcl mleka + 1l
• 2 kašike skuvanog kakaa
• 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera sa ukusom vanile
• Mekani vafl keksi (mogu i piškote)
• 2 kese pudinga od vanile
• 2,5 dcl slatke pavlake
• 10 kašika šećera
Priprema:
Sa 1l mleka i 10 kašika šećera skuvati puding i ostaviti ga da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku.
U većoj činiji pomešati kuvanu kafu i kakao, 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera sa ukusom vanile sa 2-3 kašike mleka da se dobije homogena smesa. Preko toga preliti toplo mleko, i dobro ujednačiti. U to umačite vafle i slažite u staklene činije.
Kada je puding mlak, sipajte ga u činiju sa umućenom slatkom pavlakom i dodajte u to i sveži sir. Sve dobro ujednačite.
Na poređane vafle nanesite ovaj krem. Preko toga nabacajte višnje i narendanu čokoladu.
Tiramisu treba da se ohladi u frižideru četiri sata. Prijatno!