POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Tiramisu sa čokoladom– poslastica za svaku priliku

Tiramisu sa čokoladom– poslastica za svaku priliku

Kremasta, slatka i elegantna poslastica poreklom iz Italije, osvojila je svet i ušla u svetske kulinarske recepte. Postoji nekoliko varijacija, ali svaka od njih se veoma jednostavno priprema i nećete pogrešiti za kojugod da se odlučite. Tiramisu je, u originalu, kombinacija nežne kreme i snažne kafe, ali dodatak čokolade u ovu priču se čini kao pravi potez. 

Sastojci za šest osoba:

•    4 jaja
•    4 velike kašike šećera u prahu 
•    400 g mascarponea 
•    Piškote 
•    3-4 dcl mleka 
•    2 kašičice espresso kafe 
•    2 kašičice kakaa
•    200 g Schogetten mlečne čokolade (poruči OVDE)
•    250 ml slatke pavlake

Priprema:

-Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, dodajte čokoladu naseckanu na komadiće i ostavite 1 minut. Nakon toga dobro izmešajte, kako bi dobili čokoladnu smesu bez grudvica.

-Pustite da provri 3 dl mleka i dodajte mu kafu i kakao prah, mešajući dok se ne rastope. U ovu tekućinu ćete umakati piškote pre slaganja u čašu.

-Razdvojite žumanca od belanaca i sipajte ih u dve različite posude. U posudu sa žumancima dodajte šećer u prahu, pa miksajte par minuta dok ne dobijete gustu masu. U posudu dodajte mascarpone i umešajte ga da se potpuno spoji, ali ga nemojte miksati, kako bi smesa ostala što gušća. U drugoj posudi izmiksajte belanca u čvrst sneg. Spojite ove dve smese.

-U čašu slažite čokoladu - piškote - kremu - čokoladu... Piškote pre slaganja u čašu umočite u tekućinu. Nastavite tako sve do vrha čaše, završavajući s tiramisu kremom na samom vrhu, koju ćete posipati kakao prahom.

-Čaše ostavite u frižideru barem 2-3 sata... A onda - uživajte! 

Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.