Tiramisu u čaši sa tamnom čokoladom
Pripremite savršen italijanski desert kome niko ne može odoleti.
Za ovaj recept potrebno Vam je:
za krem
• Azucar Demero smeđi šećer od šećerne trske 110g
• Žumanca 3 komada
• Maskarpone sir 250g
• ekstrakt vanile 2 kašičice
• slatka pavlaka 150 ml
za ganaš
• Schogetten tamna čokolada 120 g
• slatka pavlaka 150 ml
za koru
• crna kafa 50 ml
• piškote 20 komada
• kakao 2 kašičice
Kafu skuvati i ostaviti je da se prohladi. Crnu čokoladu sitno iseckati, preliti zagrejanom pavlakom i ostaviti par minuta. Potom sve izmešati da se masa ujednači, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
Žumanca i smeđi šećer umutiti penasto i zatim kuvati na pari 3-4 min neprestano muteći mikserom. Kada se ohladi, dodati vanilu i mascarpone i dobro umutiti mikserom. Na kraju lagano umešajte umućenu slatku pavlaku.
Na dno čaša stavite po 1 kašiku ganaša (mešavina pavlake i istopljene čokolade) na to piškote umočene u kafu, zatim mascarpone kremu i praviti raspored filova zavisno od ukusa. Na vrhu tiramisu pospite kakaom u prahu. Prijatno!