Torta sa mandarinama
Jednostavna torta bez puno sastojaka, sa mandarinma koje joj daju posebnu aromu.
Sastojci:
200 g brašna
3 jaja
50 ml Carapelli ekstra devičanskog ulja
180 g Azucar Demero smeđeg šećera
16 g praška za pecivo
10-15 mandarina
Za dekoraciju:
kriške pomorandži i mandarina
Schogetten tamna čokolada
Priprema:
Penasto umutite smeđi šećer i jaja. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i promešajte. Potom iscedite sok od mandarine (100 ml). Prašak za pecivo pomešajte sa brašnom, pa dodajte u jaja. U testo izrendajte jednu koru mandarine.
Zatim dodajte sok od mandarine i opet promešajte. Kalup za tortu obložite pek papirom. Po njemu pospite 1 kašičicu smeđeg šećera, pa ređajte cele mandarine. Preko sipajte testo i pecite na 180°C 40 minuta.
Tortu prelijte otopljenom tamnom čokoladom.