Tortice od sira i narandže
Veoma aromatična i osvežavajuća kombinacija u malim, slasnim torticama.
Sastojci:
200 g keksa
6 kašika maslaca
500 g svežeg sira
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
1 kesica vanilin šećera
4 jaja
4 kašika limunovog soka
6 kašika soka od pomorandže
2 kašike likera od pomorandže
400 ml pavlake
80 g Azucar Demero smeđeg šećera
marmelada od pomorandže
Priprema:
Keks usitnite, dodajte lagano otopljeni maslac i pomešajte. Smesu prebacite u kalupe za mini cheesecake ili u papirne korpice za mafine pa utisnite. Stavite u frižider i počnite da pripremate krem od sira.
Odvojite žumanca od belanaca. Od belanaca umuite sneg. Sveži sir izmešajte sa žumancima, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulupana belanca, liker, limunov i sok od pomorandže i opet promešajte. Krem izlijte na podlogu u kalupima i pecite 30 minuta na 150C.
Kada se tortice malo stvrdnu namažite ih smesom napravljenom od kisele pavlake sa šećerom i vratite ih još na desetak minuta u toplu ugašenu rernu. Kad se tortice ohlade na sobnoj temperaturi stavite ih u frižider i namažite marmeladom od narandže..