POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Tradicionalni italijanski kolač Čertozino

Tradicionalni italijanski kolač Čertozino

Veoma ukusan toskanski kolač sa čokoladom, suvim grožđem, pinjolima, bademom i medom, pravi je eliksir zdravlja. Evo recepta:

Potrebno vam je:

•    integralno brašno 200g
•    Schogetten tamna čokolada 50g
•    Med 200g
•    Pinjoli 30g
•    suvo grožđe 100g
•    badem 100g
•    soda bikarbona 1 kašičica
•    karanfilić, korijander, cimet po pola kašiče
•    kandirano voće 100g
•    aromatično slatko vino 3 kašike

Priprema

Na laganoj temperaturi zagrejte med, dodajte sodu bikarbonu, začine i kandirano voće iseckano na komadiće. Potom dodajte integralno brašno, oljuštene bademe, pinjole, narendanu čokoladu, vino i suvo grožđe, prethodno potopljeno u vodu.

Masu sipajte u okruglu tepsiju koju ste podmazali puterom i pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada ga izvadite iz rerne, kolač odozgo premažite medom. Ono što je specifično za ovaj kolač je da se ne služi odmah, već bi trebalo nekoliko dana da odstoji na hladnom mestu.
Možete biti maštoviti i kolač dekorisati šarenim bombonicama ili mrvicama. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.