Ušećerene jabuke
Recept kod koga slika govori više od reči. Izmestite ovu poslasticu sa štandova u kuhinju i radujte se reakciji ukućana i prijatelja.
Sastojci:
- 10 manjih jabuka
- 1 kg Azucar Demera smeđeg šećera
- 10 štapića dužine 20 cm
- crvena boja za kolače
- aroma jagode, po želji
Priprema:
Jabuke dobro operite i posušite, odstranite im peteljke i na tom mestu probodite štapić. Na umerenoj vatri prokuvajte vodu i šećer, dok se šećer ne karamelizuje. Dodajte crvenu boju za kolače, ekstrakt jagode i sklonite sa vatre.
Jabuke potom umačite u šećerni sirup i stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje. Potrebno je da više puta umočite jabuke kako biste dobili dovoljno debelu glazuru. Jabuke potom prelijte ostatkom šećernog sirupa.
Po želji ih možete ukrasiti čokoladnim i šarenim mrvicama.