POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Uskršnji kuglof s limunom

Uskršnji kuglof s limunom

Tradicionalni praznični sladak hleb veoma je sočan i pleni osvežavajućom aromom.

 

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 3 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičica soli
  • 3 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
  • 8 limuna
  • 4 jaja
  • 1 šolja neutralne pavlake
  • 1 šolja kompota od voća (po želji)
  • ¼ šolje limunovog soka

 

Priprema:

Zagrejte rernu na180˚C. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom.

U posudi pomešajte prašak za pecivo, so i brašno.

U drugoj većoj posudi vrhovima prstiju pomešati šećer i koru limuna da se sjedine. Zatim smesi dodajte maslac i mikserom mešajte na velikoj brzini dok ne dobijete penastu smesu, oko 4 minuta. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miksanje,

Smanjite brzinu miksera pa dodajte mešavinu suvih sastojaka iz tri puta, a između njih dodajte neutralnu pavlaku iz dva puta.

Dobijeno testo ulijte u pripremljeni kalup. Pecite do zlatne smeđe boje u zagrejanoj pećnici, 60-70 minuta. Izvadite na žičani stalak da se ohladi 10-ak minuta pa izvrnite i ohladitedo kraja.

Kompot i limunov sok ulijte u manju posudu, zagrejte do ključanja pa smanjite jačinu vatre i kuvajte uz povremeno mešanje da se zgusne, 6-8 minuta. Procedite u manju posudu, a krupne delove odbacite, prelijte preko ohlađenog kuglofa pa ostavite bar 10 minuta da se hladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.